• Ma - Za 09:00 - 19:00
  • Arkansasdreef 17, 3565 AP Utrecht
  • 030-260 0006

AdBlue

AdBlue bestaat uit een oplossing van 32.5% ureum in gedemineraliseerd water. Ureum is een afvalproduct dat wordt aangemaakt bij de eiwitstofwisseling in de lever. Een andere benaming voor AdBlue is AUS32.

De gedachte achter de ontwikkeling van AdBlue is om het NOx gehalte in de uitlaatgassen te reduceren. Het is vooral bestemd voor zware dieselvoertuigen zoals trucks, bussen etc.

Dit bereik je door AdBlue in het uitlaatsysteem te injecteren. Om dit systeem goed te laten werken zijn er een paar belangrijke onderdelen nodig:

  • SCR-Katalysator (Selective Catalytic Reduction)
  • AdBlue injecteer systeem
  • AdBlue opslagtank

AdBlue wordt vóór de SCR-katalysator in het uitlaatsysteem ingespoten / verneveld. Het wordt een SCR-katalysator genoemd omdat het alleen gemaakt is om NOx om te zetten. Nadat de AdBlue is geïnjecteerd gaat het door een menger heen om het goed te laten mengen met de uitlaatgassen. Omdat de temperatuur in de uitlaat dusdanig hoog is, breekt het af tot ammoniak en CO2.

Adblue verwijder oplossing systeem ecu

Dit proces wordt thermolyse genoemd. Een chemische reactie waarbij een chemische stof in meerdere stoffen uiteenvalt. Wanneer de ammoniak in de katalysator in aanraking komt met NOx gaat dit met elkaar reageren. Dit proces, genaamd hydrolyse (een splitsing van een chemisch verbinding door een reactie met water), zorgt ervoor dat de NOx omgezet wordt in water en stikstof.

Om het AdBlue systeem correct te laten functioneren is het noodzakelijk dat u alleen AdBlue van hoge kwaliteit gebruikt/tankt. Doet u dit niet, dan is de kans zeer grootdat dit nadelige gevolgen heeft voor de SCR-katalysator. In het ergste geval gaat hij kapot wat tot hoge reparatiekosten kan leiden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij leveren in de meeste gevallen een AdBlue-off / verwijder oplossing

Om geen zorg meer te hoeven dragen voor het onderhoud en de kosten van het AdBlue systeem, heeft PK Chiptuning een AdBlue-off systeem ontwikkeld. Alhoewel dit nog in de kinderschoenen staat is dit voor de meeste voertuigen wel beschikbaar. Denk hierbij aan diverse Mercedes of Daf trucks, maar ook voor bijvoorbeeld de Volkswagen Crafter. Met name bij de Crafter vraagt het systeem vaak meer onderhoud dan in eerste instantie de bedoeling was. Alhoewel de verhouding 8 op 1 zou moeten zijn ( 8x diesel tanken, 1x AdBlue ), ligt de verhouding in de praktijk vaak hoger dan is opgegeven door de fabrikant.

De AdBlue verwijder oplossing is dan ook zeer sterk aan te raden bij dergelijke voertuigen!

Toerenbegrenzer

Bij de meeste tuningsessies verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer.

EGR verwijderen

De EGR-klep wordt softwarematig uitgeschakeld in het motormanagement zodat de auto niet in noodloop gaat lopen.

U kunt ook bij ons o.a terecht voor de onderstaande aanpassingen

Roetfilter verwijderen

Een feit is dat na het verwijderen van de roetfilter de turbo langer meegaat en de
brandstofverbruik omlaag gaat.

K&N luchtfilter

Wanneer de originele filter vervangen wordt voor een sportfilter, komen er meer vermogen en koppel vrij.

Antilag / Pops & Bangs

Een antilag systeem (ook wel Pops & Bangs of crackles genoemd) is een techniek die eigenlijk voor raceauto’s is ontworpen.

DSG aanpassen

Bij ons kunt u nu ook uw DSG bak volledig optimaliseren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

PLAN JE AFSPRAAK IN

Voornaam

E-mail

Telefoonnummer

Merk + Model

Kenteken (optioneel)

Datum
Wensen

ChiptuningAntilag-pops-bangsSnelheidsbegrenzerDsg-aanpassenToerenbegrenzerChiptuning herstelEGR verwijderenRoetfilter verwijderenAdblueP-codes foutcodesLambda sensor uitschakelenAirbag module resettenStartonderbrekerEcu reparatie


Door dit formulier in te dienen, plant u een afspraak geheel vrijblijvend en wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen met één van onze adviseurs.

Openingstijden
Sunday Op afspraak
Monday 09:00 - 19:00
Tuesday 09:00 - 19:00
Wednesday 09:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 19:00
Friday 09:00 - 19:00
Saturday 09:00 - 19:00
Neem vrijblijvend contact met ons op!
E-mail
030-2600006
WhatsApp chat