• Ma - Za 09:00 - 19:00
  • Arkansasdreef 17, 3565 AP Utrecht
  • 030-260 0006

Antilag / Pops & Bangs

Een antilag systeem (ook wel Pops & Bangs of crackles genoemd) is een techniek die eigenlijk voor raceauto’s is ontworpen. Op auto motoren worden turbo’s gezet en omdat dit gebeurd hebben we te maken met turbo delay. In de race, als het gaspedaal losgelaten wordt dan verliest de turbo direct zijn druk. Op het moment dat er weer gas gegeven wordt duurt het even voordat de turbo weer volledig op druk is, en dus ook voordat er weer vol vermogen wordt geleverd door de motor. Een antilag systeem (ALS) zorgt ervoor dat de turbo na het loslaten van het gaspedaal het schoepenwiel van de turbo blijft doordraaien en hetprobleem van een traag opspoelende turbo wordt verholpen. Het toepassen van het antilag systeem gebeurt in de motorcomputer.

c63 amg chiptuning tuning utrecht amsterdam eindhoven rotterdam

Door extra brandstof te injecteren na het loslaten van het gaspedaal en deze vertraagt te ontsteken blijft het schoepenwiel van de turbo op toeren.

Golf r chiptuning

Op de reguliere weg zullen die (milli)seconden winst die je elke keer pakt met gas geven vaak niet de overweging zijn om een antilag systeem te laten toepassen. Het veel directer reageren van de motor is daarentegen wel erg fijn. Echter, de voornaamste reden voor het toepassen van antilag zal zijn dat het motorgeluid aanzienlijk verandert op het moment dat het gas losgelaten wordt. Na het loslaten van het gaspedaal zullen er luide knallen ( Pops & Bangs ) en in sommige gevallen ook steekvlammen uit de uitlaat komen. Zeker in combinatie met een sportuitlaat zijn de steekvlammen eerder regel dan uitzondering. Tijdens een tuningssessie kunt u ervoor kiezen het antilag systeem door ons te laten toepassen.

In theorie is het ALS systeem niks meer dan het terugstellen van de ontsteking op het moment dat het gaspedaal word losgelaten (35 tot 40 graden na het bovenste dode punt). Dit in combinatie met een lichte hoeveelheid extra brandstof zorg voor de Pops en Bangs. 

Er is wel een belangrijk nadeel wat genoemd moet worden. Door het ALS systeem wordt de turbo warmer en zal deze moeten inleveren op de levensduur.

Toerenbegrenzer

Bij de meeste tuningsessies verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer.

EGR verwijderen

De EGR-klep wordt softwarematig uitgeschakeld in het motormanagement zodat de auto niet in noodloop gaat lopen.

U kunt ook bij ons o.a terecht voor de onderstaande aanpassingen

Roetfilter verwijderen

Een feit is dat na het verwijderen van de roetfilter de turbo langer meegaat en de
brandstofverbruik omlaag gaat.

K&N luchtfilter

Wanneer de originele filter vervangen wordt voor een sportfilter, komen er meer vermogen en koppel vrij.

Antilag / Pops & Bangs

Een antilag systeem (ook wel Pops & Bangs of crackles genoemd) is een techniek die eigenlijk voor raceauto’s is ontworpen.

DSG aanpassen

Bij ons kunt u nu ook uw DSG bak volledig optimaliseren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

PLAN JE AFSPRAAK IN

Voornaam

E-mail

Telefoonnummer

Merk + Model

Kenteken (optioneel)

Datum
Wensen

ChiptuningAntilag-pops-bangsSnelheidsbegrenzerDsg-aanpassenToerenbegrenzerChiptuning herstelEGR verwijderenRoetfilter verwijderenAdblueP-codes foutcodesLambda sensor uitschakelenAirbag module resettenStartonderbrekerEcu reparatie


Door dit formulier in te dienen, plant u een afspraak geheel vrijblijvend en wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen met één van onze adviseurs.

Openingstijden
Sunday Op afspraak
Monday 09:00 - 19:00
Tuesday 09:00 - 19:00
Wednesday 09:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 19:00
Friday 09:00 - 19:00
Saturday 09:00 - 19:00
Neem vrijblijvend contact met ons op!
E-mail
030-2600006
WhatsApp chat