• Ma - Za 09:00 - 19:00
  • Arkansasdreef 17, 3565 AP Utrecht
  • 030-260 0006

Roetfilter verwijderen

Meer nadelen dan voordelen

Het roetfilter is een verbruiksartikel. Vroeg of laat moet deze vervangen worden omdat hij verstopt zit. Een roetfilter vervangen kost al gauw € 1200,- en kan oplopen tot wel €2500,-. Daarnaast neemt een roetfilter een gedeelte van het vermogen weg. Het roetfilter houdt bij sommige turbo geblazen modellen tot wel 15pk en een 25nm aan trekkracht tegen. Bovendien zorgt het roetfilter voor een verhoogd dieselverbruik.

roetfilter verwijderen bij pkchiptuning chiptuning

Roetfilter verwijderen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Het roetfilter moet regelmatig geregenereerd worden ( schoongebrand worden ). Regeneratie van het roetfilter kan alleen plaatsvinden bij een temperatuur tussen de 500 en 600 graden. Om deze temperatuur te bereiken dient er een aanzienlijke hoeveelheid diesel in het roetfilter gespoten te worden dat vervolgens weer ontbrand wordt om de benodigde temperatuur in het roetfilter te bereiken. U kunt zich voorstellen dat dit een negatieve invloed heeft op het brandstofverbruik.

Een feit is dat na het verwijderen van de roetfilter de turbo langer meegaat en de brandstofverbruik omlaag gaat. Dit komt omdat de turbo minder tegendruk heeft van het roetfilter. Het roetfilter kan je beschouwen als een soort zeef. De uitlaatgas moet door de zeef ( roetfilter ) heen om vervolgens door de rest van de uitlaat naar buiten te gaan. Dit wekt weerstand op ( tegendruk ). Als het roetfilter vol zit raken er een aantal van die doorgangen verstopt en kan er dus naar verhouding minder uitlaatgas doorheen dan eerst. Dit wekt nog meer tegendruk op. Als het roetfilter uiteindelijk
helemaal vol zit kan er geen uitlaatgas meer doorheen.

Bij de hedendaagse motoren wordt het roetfilter direct na de turbo gemonteerd. Dit heeft als gevolg dat de turbo zoveel tegendruk krijgt dat het stuk gaat. De druk die tussen de turbo en het roetfilter opgewekt wordt moet toch ergens heen en gaat een andere weg naar buiten zoeken. Dit gaat via lagers of keerringen bij de turbo naar buiten, dat uiteindelijk speling veroorzaakt aan de turbo. Na verloop van tijd moet deze vervangen worden, wat veel geld kost.

PK Chiptuning heeft hier een simpele en zeer effectieve oplossing voor. Wij verwijderen het roetfilter en schakelen deze softwarematig uit in het motormanagement. Als je alleen het filter zou verwijderen dan gaat de auto in noodloop. Het is dus essentieel dat wij deze in de software uitschakelen. Zodoende gaan er geen error-lampjes branden op het dashboard en wordt het regeneratieproces niet meer gestart.

Voor het verwijderen van het roetfilter en deze softwarematig uitschakelen hebben we het voertuig 1 volle dag nodig. De kosten die hier aan verbonden zijn verschillen per type auto. Gemiddeld ligt dit tussen de 600 en 700 euro. Dit is altijd nog zo’n 60% goedkoper dan het filter zelf te vervangen.

Toerenbegrenzer

Bij de meeste tuningsessies verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer.

EGR verwijderen

De EGR-klep wordt softwarematig uitgeschakeld in het motormanagement zodat de auto niet in noodloop gaat lopen.

U kunt ook bij ons o.a terecht voor de onderstaande aanpassingen

Roetfilter verwijderen

Een feit is dat na het verwijderen van de roetfilter de turbo langer meegaat en de
brandstofverbruik omlaag gaat.

K&N luchtfilter

Wanneer de originele filter vervangen wordt voor een sportfilter, komen er meer vermogen en koppel vrij.

Antilag / Pops & Bangs

Een antilag systeem (ook wel Pops & Bangs of crackles genoemd) is een techniek die eigenlijk voor raceauto’s is ontworpen.

DSG aanpassen

Bij ons kunt u nu ook uw DSG bak volledig optimaliseren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

PLAN JE AFSPRAAK IN

Voornaam

E-mail

Telefoonnummer

Merk + Model

Kenteken (optioneel)

Datum
Wensen

ChiptuningAntilag-pops-bangsSnelheidsbegrenzerDsg-aanpassenToerenbegrenzerChiptuning herstelEGR verwijderenRoetfilter verwijderenAdblueP-codes foutcodesLambda sensor uitschakelenAirbag module resettenStartonderbrekerEcu reparatie


Door dit formulier in te dienen, plant u een afspraak geheel vrijblijvend en wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen met één van onze adviseurs.

Openingstijden
Sunday Op afspraak
Monday 09:00 - 19:00
Tuesday 09:00 - 19:00
Wednesday 09:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 19:00
Friday 09:00 - 19:00
Saturday 09:00 - 19:00
Neem vrijblijvend contact met ons op!
E-mail
030-2600006
WhatsApp chat